2 Dakika Kural için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın üzere ivedili durumlarda içeriden belli belirsiz bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mâni olmayan bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini ciğereriye hapseder.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın makul bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine demetlı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin munis icazet olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Yangın Bapsı gerçek amacı insanoğluın dokunca kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

İşlevsellik çerezleri: Bu çerezler internet sitesinin tercihlerinizi hatırlamasına müsaade verir (adınız, diliniz evet da yaşadığınız mıntıka kadar) ve size geliştirilmiş ve elan ferdî özellikler esenlar. Bu da siteyi kullanırken daha kazançlı bir deneyim yaşamanızı sağlamlar.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir puan da, nitelikli bir yangın kapısının elan ali bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın esnasında elan uzun müddet dayanır ve elan az tamirat gerektirir.

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir kanatının bariz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda sevimli zayiatının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.

Elbet yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında herhangi bir marifet alanı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne kadar yeğin ise buna bandajlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte fiyat geriışını getirmektedir.

Binalarda mevcut yangın bapları ve asıl bapların kenarı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.

Ayrıca, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Projeye en mütenasip Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı düz rahat açılan ve kalabalık grupların sağlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Bu nedenle yangın kaynaklı birey zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu kondisyon yangın merdiveni imalatı bâtınin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. 

Montaj esnasında uygulanan yangın kapısı sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli tül ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page